joi, 21 august 2008

Vacanţă în Deltă 1

Am urcat la mansardă, acolo unde era apartamentul care l-a cucerit pe Răzvan şi care l-a convins că merită să dea 4 zile de stat la soare pe plajă, în aglomeraţie, manele fără număr, chiştoace de ţigări şi cutii de bere împrăştiate prin toate cotloanele pe 4 zile la fel de însorite, dar petrecute în linişte, curăţenie şi alături de oameni cu bun simţ. Este adevărat, nu puteam paria şi chiar ne întrebam cum ne-or fi vecinii. Ştiam doar că sunt cinci, toţi plecaţi la Sulina, că se întorc mai pe seară şi că la masă avem grătar.

Ne era foame, iar Flori - care s-a prezentat cu modestie "camerista" - ne-a încropit două sandwich-uri de fiecare şi ne-a pus sticla cu apă rece pe masă, să ne servim cât avem nevoie.

Ne-am mai învârtit puţin prin curte, să admirăm

am ieşit şi "la stradă"

după care ne-am dus la culcare. Am pescuit un somn de peste două ore, aerul condiţionat mergând în continuu (am prins unul dintre cele mai călduroase sfârşituri de săptămână din vara asta), am făcut încă un duş şi-am coborât să mâncăm. Iar...

L-am cunoscut pe administrator, Cristi, un fiu de lipovean de toată isprava, care încinsese grătarul şi aştepta ca toată lumea să se se aşeze la masă. Au apărut şi Liviu cu Anca, o familie cu un nivel al bunului simţ cel puţin egal cu-al nostru (modestia este inclusă în calcul), urmaţi de cei doi băieţi, Răzvan şi Alex, alături de Cătălina celui din urmă. Mâini strânse, prezentări, povestiri din vechea Troie şi legătura uşor închegată s-a încheiat abia sâmbătă, pe ponton, când i-am condus cu îmbrăţişări şi fotografii de rămas bun la barcă.

Cega din seara aia a mers uns cu usturoiul frecat de Flori cu nădejde şi mult drag, iar mistreţul de după ne-a legat de masă. Nici rondul de seara al ţânţarilor, care se năpustesc timp de o oră (între 21 şi 22) ca nişte MIG-uri asupra oricărei vietăţi, nu ne-a sculat de pe scaune. Am ascultat poveşti de la Sulina, ne-am aranjat excursia de-a doua zi de pe canale şi de la mânăstire, singura din Deltă după cum aveam să aflăm, şi-am pornit pe bulevard să mai cumpărăm apă şi bere.

La întoarcere, Cristi ne aştepta cu întrebarea "Ce vreţi să mâncaţi mâine?" Răspunsul avea să devină coşmarul lui pe toată durata şederii noastre acolo: "Icre şi hamsii." În Mila 23 nu e net, deci şansele ca el să citească această poveste sunt reduse. Totuşi, dacă domnul Purice se îndură să-i ducă un print, pun pariu că, citindu-l, Cristi îşi va pune mâinile în cap.

Îmi pare rău, sincer, dar până nu mănânc icre şi hamsii, nu te iert! :-)

6 comentarii:

Anonim spunea...

Le-am trimis un print miercuri seara, deci fara hamsii si icre.
Lucram pentru rezolvarea problemei.
Am organizat o sedinta de brainstorming cu:
1. Misu pescar barcagiu si depozit cu povesti din Delta verificate pe mmmmmulti turisti
2. Flori cameristochelneritobucat..
3. Cristi omul deltei
Nu am avut materiale pregatite din timp si prezentarea problemei a fost cam scurta. Ei stiau mai multe decit mine.
Solutii :
Zice Cristi : Cumparam de la Metro
Zice Flori : Sa-l intreb pe Nicu ( fericitul ei sot)
Zice Misu : prindem obleti si le scoatem ochii. Avem astfel si hamsii si icre.
Ideea merita aprofundata hotaraste democratic unul dintre noi.
Stabilim oarece parametri :
a. cantitati necesare
b. perioada propice recoltarii obletilor
c. sculele necesare prinderii obletilor, recoltarii ochilor, depozitarii produselor finite....
d. forta de munca necesara pe fiecare operatiune si norme de productivitate provizorii
Totul decurgea catre o solutie fezabila cind un membru al grupului intreaba:
Ce culoare au ochii lui Alburnus Alburnus ? Vespasian Purice

Anonim spunea...

Tot eu.
Daca obletii au ochii de culoare neagra sau rosie este foarte bine.
Cum procedam daca sunt albastri sau caprui.

Din solzii de obleti se faceau cindva perle artificiale. Procesul era foarte complicat dar rezultatul era exceptional. Se foloseau si cristalinii din ochii obletilor. Rezultatele erau exceptionale. Frumoasele balurilor aveau grija ca perlele contrafacute sa nu intre in contact cu pielea pentru ca se topeau.
Ce s-o mai aburim! La iarna organizam in perioada permisa, o campanie pentru icre de stiuca.
Rezultate garantate V Purice

zărzărica spunea...

Sincer, n-am privit decat in ochii Rupicaprei Rupicapra (si atunci de la distanta), iar culoarea ochilor Marmotei Marmota o stiu doar din reclame.

Ma declar dispusa sa colectez povestile lui Misa, una dintre ele urmand a face parte din seria Vacanta in Delta. Sper sa pot reda umorul la fel de bine.

Salutari tuturor!

Razvan Stoica spunea...

poti sa imi spui la ce pensiune ati fost?

zărzărica spunea...

Da, Razvan, la http://www.deltaforyou.ro/

Razvan Stoica spunea...

merci mult