miercuri, 10 octombrie 2007

''Toţi suntem modificaţi genetic''

conform hotnews.ro, senatorul social-democrat Petre Daea susţine că “toate fiinţele sunt modificate genetic pentru că sunt rezultatul îmbinării cromozomilor de la mamă şi de la tată, pe cale naturală”. demnitarul, membru al Comisiei pentru agricultură din Senat, a mai spus pentru Mediafax că “nicăieri în lume nu există o concluzie din care să rezulte că modificarea genetică este dăunătoare”.

pentru informarea sus-numitului, organismele modificate genetic prezintă un avantaj major: produc mai mult lapte, mai multe ouă sau mai multă carne. se pare că şi mai multe idei, dar nu neapărat mai multă inteligenţă. printre dezavantajele OMG se numără şi "violarea valorilor intrinseci ale organismelor naturale", dar şi "stressul". a, şi mai pot avea "efecte necunoscute asupra altor organisme şi asupra mediului". asta în cazul în care aţi stat aproape de domnul senator.

"FAO's conclusion is that current GMO crop releases are still very narrow in terms of crops and traits and have not addressed the special needs of developing countries. (...) The main environmental concerns include transgene spread to other crop varieties, wild relatives and weeds, and to target and non-target insects, viruses and fungi. On the health side, possible risks are seen as the emergence of new allergens and of bacteria resistant to antibiotics.
Some of these concerns are real and cannot be ignored." apropo de nicăieri în lume...

Niciun comentariu: