marți, 21 august 2007

numai cetăţean să nu fii

Când eram mică, am învăţat un cântecel al cărui refren era ceva de genul "Of, of, of, dragi copii / Numai mamă să nu fii". Astăzi parafrazez: "Of, of, of, dragi Primării / Cetăţean să nu mai fii".

În urmă cu două săptămâni mă bucuram că lângă bloc începuse reamenajarea locului de joacă pentru copii. Acesta urma să devină "ecologic". Doar că problemele au apărut imediat: Dorel şi-a aruncat bena de nisip pe locul nostru de parcare. Plătit, evident, la Primăria Sectorului 6. A doua zi n-a mai avut Dorel nisip, dar a turnat puţin beton. Discuţii cu şeful de echipă, promisiuni şi, evident, a treia zi când - corect! - s-a schimbat echipa, iar cei cu care vorbeam acum habar n-aveau că locul e un pic ocupat.

Au lucrat cu spor oamenii, se chinuiau din greu la umbră cu câte două sticle de bere la 2L, cu seminţe, dar mai ales cu cheful. Ăla de muncă, of course. Luptă grea, din care a ieşit învingător CHEFUL. Munca nu se vede cu ochiul liber pentru simplul motiv că lipseşte cu desăvârşire.


Leagănele nu sunt montate ca lumea; probabil trebuie să se lovească vreun copil pentru a începe turneul "cine aruncă vina mai departe". Gardul de împrejmuire nu a fost montat, pentru că accesul e liber. Iar mizeria, dragii mei, este acum la ea acasă, pentru că toate coşurile de gunoi au fost demontate. Cine are nevoie de aşa ceva?!

Ce face un cetăţean? Sună la Primărie, bineînţeles. 318 01 42, răspunde o doamnă care-mi indică să sun la ADP. Doar ei se ocupă de problema asta. Sun şi la ADP6 (401 16 81), vorbesc cu domnul Sas. Ghinion - trebuie să merg înapoi la Primărie, "cei de la Direcţia Investiţii" sunt in charge. OK, zic, formez 318 01 44, dau peste doamna Geta Georgescu. She was in one of those days, I guess. Ţipă, strigă, nu ei se ocupă, ce e aşa de greu de priceput, tacâm complet. Dacă tot m-am pornit, măcar să văd până unde merge nesimţirea. Revin la centrala Primăriei care mă aruncă în braţele doamnei Tănase. Loc călduţ, confortabil, iar doamna Tănase începe cu calm să-mi povestească cum cei de la Investiţii ţipă şi la ea. A, şi a mai depus doamna Tănase reclamaţie la Primărie că nu doarme noaptea din cauza câinilor. Mă gândesc ce mult îmi foloseşte că mi-am băgat nasul în cărţile lui Răzvan. Doar trebuie s-o consiliez pe doamna Tănase, nu?! Eu măcar sunt odihnită...

Am compus un mail, l-am trimis la PS6, aştept 30 de zile şi revin. Parol!

Niciun comentariu: