joi, 30 august 2007

clujul de după Funar

nu am mai trecut de câţiva ani prin Cluj Napoca, iar ultima oară când am fost pe aici era primar Gheorghe Funar. mă aşteptam ca sub noul mandat şi mandatat să văd diferenţe majore. wrong! poate singura schimbare este că oraşul pare mai curat. nu garantez că această impresie ar avea vreo legatură cu Boc, poate mai degrabă cu ploaia. s-au rupt norii cu trei zile înainte de a ajunge aici, iar astă-noapte şi azi de dimineaţă a plouat din nou. străzile sunt un pic în pantă, iar drenajul acestora este mult mai bun decât al celor din Bucureşti, drept pentru care apa ce se scurge spală praful imediat. praf care este şi aici în casa lui, căci se construieşte aproape ca-n Bucureşti, iar centrul este un şantier aproape permanent. doar băncile nu mai sunt roş-galbene-albastre - iată primul semn că partidul de la conducere nu mai e acelaşi.

ne-am cazat la ApartHotel Gutinului, pentru că Hotelul Capitolina pe care ni l-a recomandat o prietenă era full. nu ne-a fost uşor să găsim edificiul, însă prietenii ne dăduseră un indiciu extrem de util: patron este fiul lui Funar. nu auziseră clujenii de Capitolina, de Gutinului nici atât, dar rostirea cuvintelor magice ne-a uşurat parcursul. ce să-i faci, urmele trecutului nu dispar cu totul, mai plutesc prin cotloane de amintiri. numai lucruri de bine despre cazare, chiar şi serviciile au fost ok, iar preţul extrem de convenabil în comparaţie cu restul ofertei: 200 lei un apartament cu 2 camere (faţă de 230 lei camera de hotel), cu absolut tot confortul (bucătăria mobilată şi utilată, aer condiţionat, safe box, telefon, acces la Internet, TV şi în living room şi în dormitor), curat şi liniştit. şi încă ceva: locul este la 5-7 minute de mers pe jos de Piaţa Unirii (catedrala mare sau statuia lui Matei Corvin) şi foarte aproape de Grădina Botanică. nu merită să mergeţi cu maşina, o puteţi lăsa fără probleme la (apart)hotel, parcarea fiind o problemă şi în Cluj - nu sunt locuri suficiente, iar costurile sunt 1,5 lei/oră sau 9 lei/zi (între orele 08 şi 20).


am ieşit, însă, şi la masă. ca de obicei, serviciile te omoară, mai precis atitudinea celor care lucrează în sectorul terţiar. prietenii noştri ne-au dus la "Aroma", un local înspre ieşirea din oraş, situat într-o livadă. frumos locul, dar atât. ospătarul nu acceptă să ia comanda din bucăţi - vrei să comanzi totul odată, ok, altfel nu ştie cum şi nici nu vrea să-ţi aducă de mâncare. n-ai voie să mai studiezi meniul, să te mai consulţi sau pur şi simplu să mai stai de vorbă. halal atitudine! ţine-o aşa, băiete, în curând fie îţi cauţi de lucru în altă parte, fie îi îngropi în datorii pe patroni. mâncarea însă bună, compania excelentă, aşa că lăsăm în pace ospătarul şi ne vedem de-ale noastre.

Niciun comentariu: