miercuri, 18 februarie 2009

Cum să păcăleşti o poftă

Ei, nu? Cum să nu vă aduceţi aminte de macaroanele cu brânză şi cu zahăr din copilărie? Erau, alături de brânza cu roşii şi măsline sau de peşte, mâncarea săracă de pe masa oricărui român.

Macaroane nu se mai găsesc - eu, una, n-am mai văzut în ultimii ani aşa ceva prin magazine -, peştele este oricum, numai ieftin nu, preţul la brânză, roşii şi măsline a sărit pe pereţi, iar de gust ce să mai vorbim...

Dară pofta, ah! pofta, trebuie satisfăcută, că ea nu ştie de branduri, produse şi evoluţii, ea o ţine una şi bună: vreau! Şi atunci înlocuim macaroanele cu paste (gnocchi, fusilli, spaghete), brânza cu o chestie albă insipidă, iar zahărul alb, ultra-rafinat, cu zahăr brun.

Meniu sănătos? Poate. Dar ce mai contează, doar ai reuşit să păcăleşti pofta. Pofta aceea care-n 2009 îţi cere o mâncare, un gust, o aromă, o amintire de acum 30 de ani.

Niciun comentariu: