joi, 8 ianuarie 2009

Surse şi resurse pentru cei ce vor să scrie

Tot ţopăind din blog în blog am ajuns la WriteToDone.com, un blog de grup cu idei şi... idei excelente. Am citit şi câteva note compuse de Leo Babauta - sună cam româneşte numele ăsta, iar dac-ar fi scris cu diacritice (Băbăuţă), n-ar mai fi urmă de îndoială.

Un articol interesant este cel al Mariei Schneider care oferă zece resurse gratuite de care ar avea nevoie orice scriitor. Dacă ar fi să adaptez conţinutul la România, unele "nevoi" ar putea fi acoperite de ORDA, de DEX, urmate de gramatica limbii române (din păcate nu există o versiune free online sau, dacă ştiţi de ea, puteţi s-o trimiteţi. Mulţumiri anticipate).

Ar mai fi câteva instrumente care nici măcar nu există în spaţiul virtual românesc, dar pentru că unul dintre ele este peste măsură de util, vi-l recomand cu căldură: elemente de stil.

Gata? V-a venit pofta de scris? Vizitaţi laboratorul de scris şi începeţi treaba folosind WorD. Nu trebuie decât să vă stabiliţi un număr maxim de cuvinte, timpul în care vă propuneţi să scrieţi tot ce aveţi pe suflet sau în minte şi să-i daţi bice. Spor!

2 comentarii:

Anonim spunea...

multumiri pentru recomandare; eu si bogdan vom fi luni la bucuresti pentru o intalnire la mae la ora 11; credeti ca va puteti face putin loc in agenda luni si pentru o scurta intrevedere cu noi?

zărzărica spunea...

Akexandra, sigur ca ne putem vedea. Ajungeti pe la 1?