joi, 6 septembrie 2007

the road to Barcelona

drumul meu spre MBA-ul din Barcelona de la BMI se apropie din ce în ce mai mult de... început. am primit ieri un mesaj de la directoarea de program care mi-a confirmat faptul că memorandum-ul lor cu Banco Sabadell dă posibilitatea studenţilor de a obţine credite care să acopere atât taxa de şcolarizare (tuition fee), cât şi costurile legate de şederea în Spania (living expenses sau, pe limba maternă, cazarea, masa, socializarea, distracţia, călătoriile etc). nu se cer garanţii imobiliare sau de alt gen pentru că doar scrisoarea oficială de la instituţia de învăţământ din care rezultă că eşti acceptat într-un astfel de program este o garanţie suficientă pentru recupererea creditului. noi suntem încă la ani lumină distanţă. cei interesaţi pot citi mai multe în secţiunea bănci.


sloganul celor de la BMI este "New World. New MBA. New YOU." new world? da, pentru că în program nu este acceptat niciun cetăţean spaniol. unii ar spune că este discriminare, dar asta înseamnă de fapt diversitatea. cu spaniolii ne vom petrece oricum mare parte din timp, mai ales că suntem încurajaţi să stăm, cum ar spune românul, "în gazdă", tocmai pentru a ne obişnui cu viaţa alături de ei. pe de altă parte, programa conţine un curs intitulat "Spanish language and culture" care, dincolo de cele 17 ore de spaniolă pe săptămână, conţine şi workshopuri organizate în diferite zone ale Cataluniei. adică adaptare şi integrare. new MBA? profesorii vin de la London Business School, MIT (pentru cei care au urmărit sezonul 4 de la Ucenicul/The Apprentice, este universitatea absolvită de Randal), Michigan University, Columbia University, George Washington University, American Arbitration Association şamd. new me? iar revin la profesori: oameni care au ani de experienţă în companii precum P&G, Citibank, IBM, General Electric, AT&T, Nestle, Cargill, Michelin, Toyota, HSE, Coca Cola sau în USAID. pe de altă parte, evident voi acumula cunoştinţe şi abilităţi. după ani de lucru în mediul cel mai multinaţional şi multicultural posibil, dar public, în mod cert specializarea în business va schimba ceva. sper eu în bine :-)

Un comentariu:

heya spunea...

sa-ti fie intr-un ceas bun! ma bucur ca descopar oameni care inca se preocupa si mai rezoneaza la valorile astea. si sa ne tii la curent cu modul in care te-a slafuit experienta asta.